Ελληνικά English Italiano
Προηγούμενη Σελίδα Ο πανέμορφος Γάιος Παξών, Γάης

Αποψη από το λιμάνι του Γάιου Η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι του νησιού είναι ενας πανέμορφος οικισμός με έντονη παρουσία του πράσινου. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάζει σημαντική τουριστική ανάπτυξη και διαθέτει για τη διαμονή σας πολλά καταλύματα, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.
Επίσης αρκετά είναι τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης με πολλά από αυτά να βρίσκονται στην ενετική πλατεία.
Μια βόλτα στο λιμάνι θα σας μείνει αλησμόνητη, με τα "δεμένα" σκάφη να αποτελούν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό θέαμα, καθώς και τα όμορφα κτίσματα με ισχυρή παρουσία της Βρετανικής κι Ενετικής επιρροής που δέχτηκαν οι Παξοί στο παρελθόν.

Για το μπάνιο σας μία από τις πιο "εύκολες" και καλύτερες επιλογές είναι η παραλία στο νησάκι Μογγονήσι στην οποία θα πάτε με καϊκάκι από το λιμάνι ή με δικό σας σκάφος. Φυσικά υπάρχουν πολλές ακόμη παραλίες σε κοντινή απόσταση από το Γάιο όπως Γιαννά, Σουλάλαινα και τις παραλίες στα απέναντι νησάκια της Παναγίας και του Αγίου Νικολάου.
Από τα αξιοθέατα του Γαϊου είναι η εκκλησία των Aγίων Aποστόλων με αξιόλογες τοιχογραφίες. Στο εσωτερικό της χαρακτηριστικές είναι οι ιδιορρυθμίες της επτανησιώτικης αρχιτεκτονικής.

Aπέναντι, στο νησάκι του Αγίου Nικολάου, το οποίο σχηματίζει ένα φυσικό κυματοθραύστη που οδηγεί στη γραφική είσοδο του (παλαιού) λιμανιού του Γαΐου, υπάρχει καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό φρούριο, κτίσμα του 1423 και δίπλα του ανεμόμυλος της ίδιας εποχής.
Επισκεφθείτε το νησάκι της Παναγίας που φιλοξενεί μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στη χάρη της, το οποίο κατά τη διάρκεια του πανηγυριού το Δεκαπενταύγουστο συγκεντρώνει πολλούς προσκυνητές από τις γύρω περιοχές και πραγματοποιείται περιφορά της εικόνας της Κοιμήσεως.
Από τον Γάιο ξεκινά ο μοναδικός δρόμος του νησιού που οδηγεί προς τους άλλους τέσσερις μικρούς οικισμούς. Aπό τη μία πλευρά προς τον Oζιά σε απόσταση 2 περίπου χλμ. και από την άλλη, προς Λογγό, Mαγαζιά και Λάκκα σε απόσταση 8 περίπου χλμ.


Διαμονή
Για τη διαμονή σας στους Παξούς, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενώνες, στούντιος και επιπλωμένα διαμερίσματα.
Στους Παξούς, υπάρχουν επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, στούντιος, ξενώνες κλπ.), που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή. Επιλεγμένες προτάσεις και προσφορές διαμονής μπορείτε να δείτε παρακάτω.


Διασκέδαση
Για την διασκέδασή σας στους Παξούς θα βρείτε πολλές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (δραστηριότητες, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, μπαρ κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.
Χάρτης για τον υπολογισμό και το σχεδιάγραμμα μιας διαδρομής. Η απόσταση σε χιλιόμετρα και ο χρόνος που χρειάζεστε. ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΑΣ

Ενημερωθείτε για την απόσταση, το χρόνο και τη διαδρομή που σας ενδιαφέρει επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο στους πιο κάτω πίνακες.
Επιλέξτε πρώτα το σημείο εκκίνησης, στη συνέχεια το σημείο προορισμού και τέλος το κουμπί Υπολογισμός Διαδρομής.
Για γρηγορότερη και ευκολότερη επιλογή σημείου, αρχίστε να πληκτρολογείτε στο πεδίο σημείου ορισμένους χαρακτήρες από την ονομασία
του σημείου ή την επωνυμία της επιχείρησης (ανάλογα σε πιο πεδίο είστε) και θα σας εμφανιστούν μόνο οι επιλογές που ταιριάζουν με ότι
πληκτρολογήσατε.

Υπολογισμός διαδρομής σημείου ενδιαφέροντος με σημείο Υπολογισμός διαδρομής επιχείρησης με σημείο ενδιαφέροντος


Χάρτης πρόσβασης και σημείων ενδιαφέροντος
Αρχή σελίδας Προηγούμενη σελίδα